Συμμετοχές Διεθνούς Φεστιβάλ 2010

Croatia

Συμμετοχές Διεθνούς Φεστιβάλ 2010

{jcomments on}Το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής 2010 θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα παρακάτω συγκροτήματα (με αλφαβητική σειρά της χώρας προέλευσης):

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
Croatia HKD “IZVOR” Donja Motičina transp_3 Κροατία
Ukraine “Μαργαριτάρια του Σαρτανά” Ουκρανία
Serbia Folk Dance Company “Branko Krsmanovic” Σερβία
Czech Folklore Ensemble Májek Τσεχία
  
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ:
Hellas Ένωση Ποντίων Πολίχνης
Hellas Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
Hellas Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας


A. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


HKD “IZVOR” DONJA MOTIČINA, ΚΡΟΑΤΙΑ

CR1 transp_3 CR2 transp_3 CR3

Το συγκρότημα “IZVOR” ιδρύθηκε το 1994 στην Donja Motičina της Κροατίας. Περιλαμβάνει πανω από 100 μέλη που ειδικεύονται στη Tambouritza (παραδοσιακή Κροατική μουσική, τραγούδι και χορός, συνοδεία του παραδοσιακού έγχορδου μουσικού όργανου ‘ταμπουράς’). Οι χορευτές του έχουν συμμετάσχει σε πολλά παραδοσιακά φεστιβάλ στην Κροατία, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας (Slavonia, Baranja, Posavina, και άλλες). Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συγκροτήματος είναι ο κ. Stanislav Camagajevac.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΤΑΝΑ”, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

UK1 transp_3 UK2 transp_3 UK3

Το Συγκρότημα παραδοσιακού ελληνικού χορού και τραγουδιού “Μαργαριτάρια του Σαρτανά” του Κέντρου Πολιτισμού «Ταμάρα Κατσή» ιδρύθηκε το 1935 στο Σαρτανά Μαριούπολης της Ουκρανίας. Η ομάδα του συγκροτήματος αποτελείται από 40 άτομα (τραγουδιστές, χορευτές και μουσικούς). Το ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει τις μελωδίες των Ελλήνων της Αζοφικής, τραγούδια με θέμα την ιστορία και την καθημερινή ζωή, γιορτές και τελετές, νανουρίσματα Ελλήνων. Τα μέλη του συγκροτήματος διεξάγουν συνεχώς έρευνα σε ελληνικά χωριά, συλλέγοντας τραγούδια και χορούς του έθνους μας.
Το συγκρότημα έχει τιμηθεί από τα Υπουργεία Παιδείας και Επιστήμης, και Πολιτισμού και Τουρισμού, της Ουκρανίας. Εχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβαλ στην Ουκρανία και στο εξωτερικό. Το 2009 η συμμετοχή στο Πανουκρανικό φεστιβάλ «Μαργαριτάρια της Ουκρανίας 2009» έφερε την πρώτη θέση στο συγκρότημα. Ο διευθυντής του συγκροτήματος είναι ο Βιατσεσλάβ Κοστίτς του Αλέξανδρου.


FOLK DANCE COMPANY “BRANKO KRSMANOVIC”, ΣΕΡΒΙΑ

SR1 transp_3 SR2 transp_3 SR3

Η ομάδα Branko Krsmanovic ιδρύθηκε το 1945 ως συνιστώσα της Καλλιτεχνικής Ένωσης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Από τότε η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας. Οι χορευτές της έχουν βραβευτεί με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Μόσχας, στο World Festival της Βιέννης και με το Χρυσό μετάλλιο Τεχνών της πόλης της Δαμασκού. Η ομάδα συμμετείχε σε περιοδείες  στη Λατινική Αμερική και στις ΗΠΑ φέροντας τον τίτλο “Πρεσβευτές του Πολιτισμού και της Καλής Θέλησης”. Επίσης συμμετείχε στη συναυλία Gala UNICEF στην Όπερα του Παρισιού. Οι πρόσφατες συμμετοχές τους ήταν το 2007 στο Festival de Confolens στη Γαλλία, το 2008 στο Summer Music Festival στο Κάιρο και το 2009 στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής “Lent” στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ο κ. Vladimir Tanasijevic.


FOLKLORE ENSEMBLE MAJEK, ΤΣΕΧΙΑ

CZ1 transp_3 CZ2 transp_3 CZ3

Το συγκρότημα Folklore Ensemble Májek ιδρύθηκε το 1974 στο Brno, της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Η λέξη Májek σημαίνει γαϊτανακι. Στο πρόγραμμα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε παραδοσιακά λαϊκά όργανα, όπως η γκάιντα ή ένα μικρό μεταλλικό μουσικό όργανο που ονομάζεται “grumle”. Οι ενδυμασίες της ομάδας δημιουργήθηκαν από ειδικούς στον τομέα της παραδοσιακής ένδυσης του Τσέχικου λαϊκού πολιτισμού. Το συγκρότημα Folklore ensemble Májek έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στην Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία. Ο διευθυντής του συγκροτήματος είναι ο κ. Milan Zelinka.


Β. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

CR1 transp_3 CR2 transp_3 CR3

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης ιδρύθηκε το 1972. Τα 7 διαφορετικά τμήματα του συλλόγου απασχολούν πάνω από 200 νέους και νέες διαφόρων ηλικιών, ενώ τα ενεργά μέλη του συλλόγου ξεπερνούν τα 400 στον αριθμό. Ο σύλλογος διαθέτει ιματιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένη, η οποία περιλαμβάνει φορεσιές, πιστά αντίγραφα της ενδυμασίας των προγόνων μας, από τις περιοχές Τραπεζούντας, Ματσούκας και Χαλδίας. Τα χορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν από το 1992 σε διεθνή φεστιβάλ, διαγωνιστικού και μη χαρακτήρα, καθώς και σε εκδηλώσεις που αφορούν την ομογένεια ανά τον κόσμο. Από το 2003 λειτουργεί πρότυπος σχολή εκμάθησης ποντιακής παραδοσιακής μουσικής και οργάνων, η “Πορφύριος Σχολή”, υπό την αιγίδα του καθηγητή Λάζου Ιωαννίδη. Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

UK1 transp_3 transp_3

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα τα μέλη του είναι 750 περίπου, εκ των οποίων τα 240 είναι χορευτές. Υπάρχουν 8 χορευτικά τμήματα (τρία παιδικά, ένα εφηβικό, ένα νέων και τρία ενηλίκων). Ο Σύλλογός έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό. Ουγγαρία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία, Σλοβακία, Πολωνία, Σαμψούντα Τουρκίας, είναι κάποιες απο τις χώρες που επισκέφθηκε.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Translate »