Ολοκλήρωση προγράμματος «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του ΥΠ.ΕΣ-Τομέας Μακεδονίας-Θράκης

Ολοκλήρωση προγράμματος «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του ΥΠ.ΕΣ-Τομέας Μακεδονίας-Θράκης

«Επιτυχής Ολοκλήρωση προγράμματος «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ»»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ», του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας-Θράκης, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο Σύλλογος μας εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση, μετά από Ανοικτή Δημόσια Πρόσκληση που δημοσίευσε το Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και άμεσα προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες κατάθεσης του σχετικού φακέλου, με μια πληρέστατη πρόταση υλοποίησης δράσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση, ως Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» πραγματοποιήσαμε τις εξής δράσεις, με κύριο γνώμονα την ενασχόληση και προσέλκυση νέων με τον Πολιτισμό:

1. Παρουσίαση βιβλίου «ΔΕΟΝ Ή ΟΥ», της κυρίας Ασημακίδου, το Σάββατο 8/2/2019, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

2. Εθελοντική Αιμοδοσία, την Τετάρτη 27/2/2019, στο Κοινοτικό Ιατρείο Γέφυρας.

3. 2 Θεατρικές Παραστάσεις, με τον τίτλο «Στιγμές Καθημερινής Τρέλας», το Σάββατο 16/3/2019 και την Κυριακή 17/3/2019, στο χώρο του Γυμνασίου, με ελεύθερη είσοδο για νέους και με ανοικτή συζήτηση της θεατρικής ομάδας με νέους της περιοχής, μετά το πέρας των παραστάσεων.

4. Ομιλία του συγγραφέα και κοινωνιολόγου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, το Σάββατο 23/3/2019, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, με θέμα «Παραγωγική Μνήμη και Σύγχρονη Ανάπτυξη_ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ_Η Μακεδονία είναι Κέντρο, Όχι Μαχαλάς».

5. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ – ΦΩΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», το οποίο έχει ως θέμα την Ιστορία του τόπου μας (Γέφυρα Θεσσαλονίκης), των προγόνων μας, καθώς και την Ιστορία και τις Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας.

6. Προβολή του οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ – ΦΩΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Πέμπτη 28/03/2019, με ταυτόχρονη επίδειξη παραδοσιακών φορεσιών από την Ιματιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας και με εστίαση των μαθητών.

7. Προβολή του οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ – ΦΩΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», στους μαθητές του Γυμνασίου Γέφυρας, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Παρασκευή 29/03/2019, με ταυτόχρονη επίδειξη παραδοσιακών φορεσιών από την Ιματιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας και με εστίαση των μαθητών.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα καταφέραμε να επιτύχουμε, στο σύντομο διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας, πάντα προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων, για τους οποίους ήταν στοχευμένο το πρόγραμμα «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ». Η ανταπόκριση των νέων της περιοχής ήταν και μεγάλη και συγκινητική. Για αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σε αυτό το σημείο, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), αλλά και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, με σκοπό την ενασχόληση των νέων με τα κοινά. Είναι πλέον πεποίθησή μας, ότι ανάλογες δράσεις είναι ικανές να κινητοποιήσουν τις υγιείς νέες δυνάμεις του τόπου, που αποτελούν το μέλλον της χώρας, ώστε να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις Πολιτισμού και Εθελοντισμού, οι οποίες θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην ίδια την Κοινωνία μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας «ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ» θα συνεχίσει την άοκνη προσπάθειά του για την ανάδειξη και προώθηση του Πολιτισμού της Γέφυρας, όπως και την συνέχιση του έργου όλων των μελών, εθελοντών και προέδρων που πέρασαν σε διάστημα 41 ετών από το Σύλλογό μας, τον οποίο κατάφεραν να καταστήσουν ως έναν από τους πιο γνωστούς και ενεργούς σε όλη την Ελλάδα. Η μεταλαμπάδευση αυτών των αξιών στις επόμενες γενεές είναι το κύριο μέλημα και πρότερο καθήκον μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας

«ΜΕΤΡΕΣ-ΣΩΖΟΥΠΟΛΗ»

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Translate »