Γιοματάρι 2013

Γιοματάρι 2013

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό για την εποχή και την μεγάλη προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Γιοματάρι 2013. Οι εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και οργανώθηκαν σε συνεργασία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γέφυρας με τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Ιερατική λειτουργία και Παράκληση καθώς και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα, ενώ το απόγευμα έγινε η Παραδοσιακή γύρα με μουσικά όργανα.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας με ομιλία σχετικά με την ιστορία του εορτασμού του Γιοματάρι, από την Κα Μαυρίδου-Πιρπιρή Χρυσούλα και τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου. Στο χώρο λειτουργούσε επίσης φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες από το πρώτο Γιοματάρι το 1958 ως και σήμερα.

Τέλος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στην Πλατεία Σωζοπόλεως οι εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν, μοίρασμα παραδοσιακού Κουρμπανιού, Παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ.Γ. (παιδικό, εφηβικό, μεικτό, γυναικών), καθώς και από τον Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος» Κάτω Γέφυρας. Με την ευκαιρία, τιμήθηκε η μαθήτρια Φωτεινή Ευσταθιάδου, για την διάκριση της στην πρώτη θέση σε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, το οποίο χάρη στο άφθονο δωρεάν κρασί, τα εδέσματα και την παρουσία του κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο πέραν των προσδοκιών, κράτησε μέχρι αργά!

{loadposition giomatari2013}

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Translate »