Εγκαταστάσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας “Μέτρες-Σωζούπολη” από το 1995 εδράζεται στο κτίριο του Παλιού Γυμνασίου Γέφυρας, στο οικόπεδο που ανήκει στο Γυμνάσιο Γέφυρας.

Το κτίριο έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο από το Δήμο Χαλκηδόνος, έπειτα από σχετική απόφαση. Ο Δήμος Χαλκηδόνος αναλαμβάνει την κάλυψη όλων των λειτουργιών δαπανών του κτιρίου και για αυτό το λόγο είμαστε ευγνώμονες προς το Δήμο.

Στις εγκαταστάσεις μας υπάρχουν οι αίθουσες χορού, εκδηλώσεων – πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία της διοίκησης, η αίθουσα συνεδριάσεων καθώς και το βεστιάριο του συλλόγου.

Το βεστιάριό μας περιλαμβάνει πάνω από 200 παραδοσιακές φορεσιές από τις περιοχές της Θράκης, Ανατολικής Ρωμυλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, τις οποίες χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των εμφανίσεων των τμημάτων παραδοσιακού χορού αλλά και δανείζει σε έτερους συλλόγους της περιοχής, στα πλαίσια της συνεργασίας και αλληλοβοήθειας των πολιτιστικών φορέων του τόπου.

Το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι επισκέψιμο στο κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της διοίκησης για να ορίσουν το ραντεβού της επίσκεψής τους.

Share this post

Translate »