8ο Διεθνές Φεστιβάλ – 2014

Με την υπόσχεση που δώσαμε το 2013 για συνεχή και σταθερή ανανέωση και με διάθεση να διατηρήσουμε και να ανθίσουμε τον πολιτισμό στον τόπο μας, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής», από τις 28 ως 31 Αυγούστου 2014. Η μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης ξαναζωντανεύει στη Γέφυρα, έτοιμη και υποσχόμενη να φιλοξενήσει τους πρεσβευτές του πολιτισμού από το εξωτερικό και την Ελλάδα, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες της.

Η Γέφυρα τις 4 μέρες του Αυγούστου φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται στην αγκαλιά της χορευτές και μουσικούς από το Μεξικό, τη Σερβία, την Ιταλία, την Κρήτη και τη Λέρο. Ένα μοναδικό πάντρεμα κουλτούρας, μια παλέτα χρωμάτων από όπου ξεπηδούν κάθε βράδυ στη σκηνή του φεστιβάλ εικόνες και παραστάσεις, που καθηλώνουν τους φίλους της παράδοσης.

Ομολογουμένως, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, αποτελεί μια πρόκληση σε μια δύσκολη περίοδο, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός μπορεί να επιβιώσει και να ανθίσει, με κύρια εφόδια την ψυχή, το μεράκι και τη διάθεση για προσφορά και δημιουργία.
Και επειδή μας αρέσουν οι προκλήσεις, εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και προετοιμαζόμαστε για το «9ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής» τον Αύγουστο του 2015. Τι λέτε, έρχεστε?


Δείτε τα βίντεο από το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής

Share this post

Translate »